Clérigos Vinhos e Petiscos

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In one of the trendiest districts in town, between the Lello’s bookstore and the tower of Clérigos, there’s a gastronomic project promissing to become itself a landmark in the city, thanks to the partnership between the prestigious restaurants Shis and Pedro Lemos. We’ll start by recomending Clérigos Vinhos e Petiscos, that as its name suggests combines in a sophisticated way “petiscos” (tapas) and portuguese cuisine flavours with selected national wines. The space is large and modern, with different places to stay, from the room with casual atmosphere, to the counter where you can see the dishes being prepared or the pleasant balcony overlooking the street of the Carmelitas.

There’s a good variety of petiscos, from the most traditional to some modern chef’s interpretations, always with impeccable quality products and delicious flavors. Regardings the wines the highlight goes to the availability of about 40 portuguese choices by the glass in a modern enomatic system of self-service machines that preserve the quality and the ideal temperature for each wine. Another highlights go to the originality of the menu, to the suggestions written in chalk as in traditional taverns, and to the extended hours that make this spot a cool option to consider at any time.

Numa das zonas mais trendy da cidade, entre a livraria Lello e a torre dos Clérigos, há um projeto gastronómico que promete ser também uma referência na cidade, fruto da parceria entre os conceituados restaurantes Shis e Pedro Lemos. Desse projeto começo por referenciar e recomendar o Clérigos Vinhos e Petiscos, que como o próprio nome sugere, combina de uma forma moderna e sofisticada petiscos e sabores da nossa cozinha com vinhos nacionais selecionados. O espaço é amplo e moderno, com diferentes sítios onde ficar, entre a sala com ambiente informal, o balcão onde se pode ver as iguarias a serem preparadas e a agradável varanda debruçada sobre a rua das Carmelitas.

Quanto aos petiscos a variedade é grande, desde os mais tradicionais a algumas interpretações modernas do chef, primando pela qualidade dos produtos e pelos irrepreensíveis sabores. Relativamente aos vinhos salienta-se a disponibilização de cerca de 40 escolhas nacionais a copo, num moderno sistema de self-service em máquinas enomatic, que preservam a qualidade e a temperatura ideal de cada vinho. Destaque ainda para a originalidade da carta, para os destaques escritos a giz à moda das tascas tradicionais e para o horário alargado, que fazem deste espaço uma opção a considerar em qualquer altura.

Clérigos Vinhos e Petiscos
Rua das Carmelitas, 151
+351 223 400 770
http://www.clerigos.net
Ter-Qui/Tue-Thu 12h00-24:00, Sex-Sáb/Fri-Sat 12h00-02h00, Dom/Sun 12:00-18:00
Preço médio/Average price 20€

4 thoughts on “Clérigos Vinhos e Petiscos

  1. Athena

    The decor fooled us. The food was awful. The bread with Tomato and azeite was insipid and the tomato was already oxidized…the azeite? nowhere to be found!. We ventured anyway and asked for the piano pork ribs, my god! how could they serve such rancid meat? I didn’t dare to eat them, I was afraid to get sick just before returning back home. The staff couldn’t care less as why the food we ordered was being sent back untouched. The restaurant is a trap! Don’t let the façade fool you.

    Athena Kobal

  2. Nuno Preto

    Péssima experiência – O pior sushi que já comi na vida!
    Arroz frio, peças muito pouco criativas. Será que juntar alface ou morango numa peça de sushi já o torna Freestyle?! O sushi estava claramente conservado no frigorífico, foi só uma questão de por no prato. Péssimo.

    Se têm algum tipo de exigência relativamente ao sushi que comem, por favor não o comam aqui.

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